Jak vybrat správnou barvu vchodových dveří?

Ať už žijete v bytě nebo vlastníte rodinný domek, určitě přemýšlíte, jak své hnízdečko co nejvíce zvelebit a zútulnit. O tom, že estetika zde hraje nemalou roli se snad ani nemusíme zmiňovat. Doby, kdy výběr barvy vašich vchodových dveří ovlivňovalo heslo „hlavně nevyčnívat z řady“ jsou již dávno ty tam. Dnes můžete mít dveře v podstatě v jakékoli barvě, od tlumených přírodních tónů až po jasně červenou nebo žlutou. Důležité je, aby se vstup do vašeho domova zamlouval hlavně vám a aby se hodil do svého okolí.

goethův kruh barev

Zaprvé: základní znalost barevných harmonií

Ačkoli by se na výběru barvy nemuselo zdát nic složitého, existuje o tom dokonce celá věda. Jako základní pomocník by vám při výběru barvy pro vchodové dveře mohl posloužit tzv. Goethův kruh. Podle rozmístění barev v něm rozlišujeme barvy doplňkové – ty leží v kruhu vedle sebe a používáme je, chceme-li vytvořit jemnou barevnou harmonii „tón v tónu“ – a barvy komplementární, které jsou v kruhu vždy přímo naproti sobě a které někdy nazýváme jako barvy kontrastní. Pokud máte jednu barvu jako dominantní, zkuste použít na některé detaily právě její komplementární barvu – stylový designový výsledek vás mile překvapí!

Zadruhé: zohledněte styl vašeho domova

V podstatě to chce jen trochu selského rozumu – je jasné, že k domu z červených cihel se nebudou hodit vchodové dveře v odstínu pastelové růžové (i přesto, že je to zrovna vaše oblíbená barva). A naopak, že stavba v mediteránském stylu přímo volá po modrých nebo tyrkysových vstupních dveřích. Do futuristického minimalistického bydlení zase nezvolíte rustikální patinované vstupní dveře a tak dále…

Zjednodušeně řečeno byste tedy měli brát v potaz materiály, barevnost v okolí vstupních dveří, styl ostatních prvků vašeho bydlení, váš vlastní osobitý vkus a základní poznatky o barvách, které jste se dozvěděli výše. Pokud všechny tyto faktory rovnoměrně zkombinujete, nemůžete při výběru barvy vchodových dveří šlápnout vedle.

oranžové vchodové dveře TTK

Již čtvrt století s vámi

Letos slavíme 25. výročí od založení firmy v roce 1992. Tenkrát jsme ještě žili v Československu, Amerika si zvolila za prezidenta Billa Clintona a v Barceloně se konala letní Olympiáda. A ve stejnou dobu, jen na jiném místě, založil nadějný truhlář z východních Čech novou společnost, která vyráběla hlavně zdvojená okna a atypické truhlářské výrobky.

25 let s vámi

 

O tom, že založení firmy byl krok správným směrem, svědčí nejen naše letošní pětadvacáté narozeniny, ale i to, jakým způsobem se firma rozrůstala nejen u nás v Česku, ale i za hranicemi. Jedním z důvodů je určitě také neustálé rozšiřování výrobního sortimentu a vylepšování výrobních technologií.

K patnáctým narozeninám v roce 2007 jsme si nadělili novou administrativní budovu včetně vzorkové prodejny a školícího centra pro obchodní partnery. Ta se stala pomyslnou třešinkou na dortu, který představuje moderní výrobnu se špičkovými stroji a vlastní lakovnou s automatickou regulací vnitřního prostředí.

V rámci našeho jubilejního roku se můžete už nyní těšit na další novinky, příspěvky a zajímavé informace ze světa TTK.

Děkujeme, že jste s námi – bez vás, našich zákazníků, by to totiž nešlo!

Minimalistický skvost s posuvnými stěnami v Orlických horách

 

V Orlických horách nyní stojí jeden z nejhezčích a nejmodernějších rodinných domů v širokém okolí. Je to i naší zásluhou, jelikož se tato minimalistická stavba pyšní našimi dřevohliníkovými okny. Ta nejenže zapadnou do charakteru celé stavby, ale také ideálně zaizolují celý interiér před vlivy proměnlivého horského klimatu.

Dalším prvkem, který dotváří moderní image tohoto rodinného domu, jsou dřevohliníkové posuvné stěny, vedoucí na terasu. Právě díky nim vypadá konstrukce stavby odlehčeně a přirozeně, a zároveň si zachovává veškeré tepelně-izolační vlastnosti.

realizace rd orlicke hory

Naše dřevohliníková okna v obci Bystřec

 

Jak se zdá, tak v Orlických horách jsou právě v módě naše dřevohliníková okna. V obci Bystřec zdobí hned dva nové rodinné domy.

Skvěle zapadají do architektonického konceptu jak u dřevostavby s vysokou střechou, tak i u funkcionalisticky laděného rodinného domu.

U obou zmiňovaných staveb našla praktické uplatnění i naše posuvná okna, která umožňují pohodlný vstup na terasu.

RD Bystřec


 

Rady a tipy

Rady a tipy

TTK vám pravidelně přináší nejzajímavější, nejpraktičtější a nejdůležitější informace, které potřebujete o dřevěných oknech, vchodových dveřích, posuvných stěnách a ostatním příslušenství vědět. Inspirujte se našimi radami a tipy.

Certifikáty

Certifikáty

TTK je držitelem systémové certifikace ISO 9001:2001 a všechny produkty mají Certifikáty o vlastnosti výrobku. TTK je také partnerem pro bezpečnost společnosti MAYER & CO BESCHLÄGE GMBH.

Naši prodejci

Naši prodejci

Naši prodejci eurooken se vyskytují po celé České republice a také máme několik obchodních zastoupení v zahraničí. Tato obchodní síť byla v roce 2002 propojena elektronicky a tím také dosáhla potřebné pružnosti a schopnosti reagovat na …

Časté dotazy

Časté dotazy

Při výběru vhodných oken, vchodových dveří či příslušenství pro váš byt nebo dům si kladete jistě spoustu otázek. Ty nejčastější jsme pro vás zodpověděli.