Vchodové dveře ze dřeva jsou pořád v kurzu

Dřevo má svou unikátní a originální strukturu, krásnou malbu, kterou vytvořila sama příroda. Je to tradiční stavební materiál, který evokuje stabilitu a solidnost. Dřevěné vchodové dveře vyvolávají pocit útulnosti a hřejivého tepla domova.

Vchodové dveře od TTK se pro vás otevírají již 25 let

Letos to bude už 25 let, co pro vás vyrábíme dřevěné vchodové dveře v několika provedeních. Základní rozdělení je na dvě podskupiny – vchodové dveře bez prosklení a vchodové dveře s prosklením. Každé z nich jsou v dostání v široké paletě konkrétních provedení. Vybrat si můžete z několika barevných variací, dle barevného vzorníku a samozřejmostí je pochopitelně i taková povrchová úprava, která zabraňuje pronikání vlhkosti a dalšímu poškození materiálu vlivem nepříznivého počasí. Veškeré vchodové dveře vyrábíme z 5 různých dřevin – smrku, dubu, borovice, modřínu a meranti. Níže vás s jednotlivými dřevinami seznámíme podrobněji.

Smrkové dřevo téměř neobsahuje suky a má také mnohem méně pryskyřice než jiná dřeva, což usnadňuje jeho opracovatelnost. Na rozdíl od ostatních dřevin si smrkové dřevo poměrně dobře udržuje svůj vzhled a barevnost. Velmi dobře ale také přijímá barvy i mořidla – je tedy jen na vás, jakou upřednostníte jeho finální podobu.

Dubové dřevo ve srovnání s ostatními odolává lépe vlhkostním a teplotním změnám. Je symbolem trvanlivosti a stability – dubové dveře tu budou ještě pro vaše vnoučata. Dubové dřevo navíc vyniká pěknou, až divoce působící kresbou.

Borové dřevo má krásně výrazné letokruhy a obsahuje poměrně vysoký podíl smůly (pryskyřice). Díky tomu sice přijímá nátěry a mořidla o něco hůře než třeba smrk, ale zase mnohem lépe odolává vlivu vlhkosti.

Modřínové dřevo poznáte podle úzkých letokruhů a překrásné barvy na řezu. Je skvěle odolné proti vodě, proto se v minulosti používalo i na vodní stavby nebo třeba okapové roury. Díky specifickému složení smůly je vysoce odolné proti škůdcům i plísním.

Meranti je exotická dřevina, původem z Malaysie. Toto dřevo je oblíbené nejen pro zajímavý, oku lahodící vzhled i barvu, ale také pro své dobré tepelně-izolační vlastnosti a vysokou odolnost proti houbám, plísním a dřevokaznému hmyzu.

dřevěné dveře

Nebojte se proto vnést do svého domova to osobité kouzlo, které mu dodá právě dřevo. Dřevěné vchodové dveře od TTK jsou skvělou investicí, které nebudete nikdy litovat.

Rady a tipy

Rady a tipy

TTK vám pravidelně přináší nejzajímavější, nejpraktičtější a nejdůležitější informace, které potřebujete o dřevěných oknech, vchodových dveřích, posuvných stěnách a ostatním příslušenství vědět. Inspirujte se našimi radami a tipy.

Certifikáty

Certifikáty

TTK je držitelem systémové certifikace ISO 9001:2001 a všechny produkty mají Certifikáty o vlastnosti výrobku. TTK je také partnerem pro bezpečnost společnosti MAYER & CO BESCHLÄGE GMBH.

Naši prodejci

Naši prodejci

Naši prodejci eurooken se vyskytují po celé České republice a také máme několik obchodních zastoupení v zahraničí. Tato obchodní síť byla v roce 2002 propojena elektronicky a tím také dosáhla potřebné pružnosti a schopnosti reagovat na …

Časté dotazy

Časté dotazy

Při výběru vhodných oken, vchodových dveří či příslušenství pro váš byt nebo dům si kladete jistě spoustu otázek. Ty nejčastější jsme pro vás zodpověděli.